Asiaten Mat

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Skriv ut
LOGO-Asiaten Mat
Tom Kha Gai
Tom_Kha_Gai_1

Thailandsk kyllingsuppe
med kokosmelk.

En glimrende forrett for 4 personer!

      
       Dette trenger du

200 g kyllingbryst
400 ml kokosmelk
1 dl vann
1 1/2 ss Tom Kha Paste
1 sitrongress stang
1-2 skiver galangal
4 Kaffir lime blader delt i to
1/4 løk
1 mellomstor gulrot
1/4 rød paprika skjært i biter
1/5 ts gurkemeie
1/2 ts rød curry
1 ts sukker
1 stilk fersk koriander
kaffir lime blader til garnityr

Skjær kyllingkjøttet i tynne skiver og sett til side. Del sitrongresstang i biter på ca 2 cm og skjær gulroten i tynne strimler og del dem i 2 - 3 cm lengde. Skjær også løken i tynne strimler.

 Hell kokosmelken i en panne sammen med vann. Ha i Tom Kha Paste og sukker og rør til pasten er oppløst. Tilsett rød curry, gurkemeie, sitrongress, galangal, kaffir lime blader, løk og gulrot i retten og la dette koke noen minutter over medium varme til retten får en frisk aroma. 

Ha i kyllingkjøtt og fortsett kokingen et par minutter til kjøttet er ferdig kokt. Tilsett koriander og paprika og slå av varmen.

Ha suppen opp i passende skåler og bruk friske kaffir lime blader eller koriander til garnityr. Serveres gjerne med nudler eller nykokt ris.
Chilli kan brukes dersom suppen ønskes litt serkere.

(OBS! sitrongress, galangal skiver og limeblader skal ikke spises) 


 

Handleliste hos  Asiaten Mat
Kokosmelk, Tom Kha paste, sitrongress, galangal, kaffir lime blader, koriander, gulrot, gurkemeie, rød curry, ris.
                                                    www.asiatenmat.no


Tilbake ...

Asiaten Mat  -  Drotningsvik Senter
Åpningstider: 10.00 - 20.00 (18.00) - tlf: 55 93 21 00