Asiaten Mat

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Skriv ut
LOGO-Asiaten Mat
Kongereker i hvitløk
Kongereker_i_hvitlok_new2-2

Kung Krathiam
En frisk forrett for 4 personer.

        Dette trenger du

12 kongereker (13-20)
2 ss hakket hvitløk
5 vårløk oppskjært
50g finhakket fersk ingefær
1 ss finhakket korianderrot 
          (ca 11-12 røtter)
1 ts pepper
1 1/4 ts sukker
1 ss fiskesaus
1 dl olje
topper av vårløk stilken
          (ca 5-6 cm) til garnityr

 

Rensk kongerekene, ta vekk hode og skall, men la halestussen sitte igjen. Skjær et snitt langs ryggen og ta vekk tarmen.
Skyll rekene for å få bort uønsket skall osv.

Varm olje i en wok over medium varme og stek hvitløk, korianderrot og pepper. Vær forsiktig med varmen så ikke hvitløken og korianderroten blir brent. Tilsett sukker og fiskesaus og bland godt.

Ha i kongerekene og stek til disse er gjennomstekt. Avslutt med vårløk og ingefær, bland godt og slå av varmen.

Legg kongerekene på et egnet fat og ha toppene av vårløkstilken over som garnityr.

Handleliste hos  Asiaten Mat
Kongereker scampi (13-20), hvitløk, vårløk, fersk ingefær, koriander-rot, pepper, fiskesaus, olje, Ris.

                                                 www.asiatenmat.no


Tilbake ...

Asiaten Mat  -  Drotningsvik Senter
Åpningstider: 10.00 - 20.00 (18.00) - tlf: 55 93 21 00