Asiaten Mat

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Skriv ut
LOGO-Asiaten Mat

   
   Phanaeng curry
med biffkjøtt

Phanaeng nua
for 3 personer

        Dette trenger du.

400 g biffkjøtt
2 - 3 ss phanaeng currypaste
5 dl kokosmelk
4 kaffir lime blader, revet
1 dl usaltede peanøtter
¼ ts salt
55 g palmesukker
2 ½ ss fiskesaus
røde chili uten frø delt på langs
          for garnityr.

Skyll kjøttet og skjær det i strimler.
Rist peanøttene i en stekepanne på lav varme i ca 10 - 15 minutter. Knus dem deretter lett i en kjøkkenmaskin.

Varm opp kokosmelk over medium varme til overflaten får en oljeaktig konsistens. Ha i currypaste og bland godt i 2 minutter til blandingen har fått en rød oljeaktig overflate.  Tilsett kjøttet og la det koke i ca 5 minutter til det er ferdig kokt.

Tilsett salt, fiskesaus, kaffir lime blader, sukker og knuste peanøtter og rør godt. Reduser varmen og la retten småkoke i ca 10 minutter til kjøttet er mørt.
Rør i retten for å blande ingrediensene godt.

Ha retten over på et serveringsfat og ha over rød chili som garnityr.
Server retten varm sammen med nykokt ris.
 

Handleliste hos  Asiaten Mat
Phanaeng curry paste, kokosmelk, kaffir lime blader, usaltede peanøtter, palmesukker, fiskesaus, rød chilli, Ris

                                                 www.asiatenmat.no


Tilbake ... Asiaten Mat  -  Drotningsvik Senter
Åpningstider: 10.00 - 20.00 (18.00) - tlf: 55 93 21 00 xx