Asiaten Mat

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Skriv ut

LOGO-Asiaten Mat


Thai Vårruller

varruller

Deilig forrett, hovedrett
eller som snacks til
alle anledninger.

    Dette trenger du.

600 g kyllingkjøttdeig
300 g gulrot
200 g kål  (hodekål)
1 pk glassnudler (80g)
100 g bønnespirer
1 egg
1 pk vårrull papir (40 stk)
olje til frityrsteking

Krydder blanding
4 ss østerssaus
5 ts Thai buljongpulver (ca. 20g)
1/2 ts sukker
1/2 ts malt pepper


Skjær gulrot og kål i tynne strimler og passe lengde. Bruk gjerne ostehøvel på gulroten. Du kan også grov hakke i en kjøkkenmaskin.
Legg glassnudler i lunkent vann i ca 5 minutter. Sil av og skjær opp.
Halvstek kjøttdeigen og bland i gulrot, kål og glassnudler. Ha i krydderblandingen og bland godt sammen.
Gi blandingen et oppstek på et minutt eller to og ha den så over i en sil for å la overflødig veske renne av.
Ha i passende mengde fyll på vårrull arket (ca 1 1/2 SS for ark på 21X21cm) og rull tett. Lim kantene med eggehvite for at de ikke skal løsne under stekingen.

                                         Ha nok olje i en panne (Wok) til at vårrullene kan flyte. Varm oljen passende varm (ikke for varm) og legg i 4-5 vårruller om gangen. La dem steke til de blir gylden brun, ca 6-10 minutter.

Server med salat og dipping saus, "Sweet chili" eller "Plum sauce" passer godt.

PS! Når du har fritert ferdig vårrullene kan du fryse dem, for så å ta frem igjen ved behov. Forvarm da stekeovnen til ca. 180 grader og varm vårrullene i 18-20 minutter. Vårrullene blir da så god som ny.
Vårrullene skal ikke tines før de legges i ovnen. 


 

Handleliste hos  Asiaten Mat
Glassnudler, bønnespirer, gulrot, kål, vårrull papir, olje, østerssaus, thai buljongpulver, malt pepper, sweet chilli saus, plum sauce (plommesaus).

                                         www.asiatenmat.no


Asiaten Mat  -  Drotningsvik Senter
Åpningstider: 10.00 - 20.00 (18.00) - tlf: 55 93 21 00

Tilbake ...