Asiaten Mat

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Skriv ut
LOGO-Asiaten Mat


Innbakt Scampi

InnbaktScampi

Til fest eller bare litt hjemmekos.

    Dette trenger du:
36 stk scampi 16/20 (1kg)
1 pk Tempura mel
1 pk brødsmuler
1/2 ts thai buljongpulver
1/4 ts pepper
olje til frityrsteking

OBS!
Alle ingrediensene får du i vår butikk!

Skrell scampi (la halen bli igjen) og ta ut tarmen.
(Skjær et snitt over ryggen på scampien og trekk ut tarmen). Tørk scampien med tørkepapir slik at tempura blandingen ikke renner av.

Bland innholdet i tempura posen med henholdsvis 2 dl vann (Tippy mix), eller 2,1 dl vann (Gogi mix). Ha i buljongpulver og pepper og bland det inn i røren.
Tøm brødsmulene i en dyp talerken.

                                                     Dypp scampi først i melblandingen. Vend dem så i brødsmulene. Pakk dem lett slik at smulene ikke faller av ved fritering.

Varm oljen til ca. 170-180 grader i en wok, egnet panne, eller en frityrkoker. Friter scampi ca. 3-5 minutter til de har fått en gylden brun farge. La dem renne av på en rist eller et tørkepapir.

Server scampi med en salat og/eller nykokt ris sammen med Plomme saus, Sweet Chilli saus eller Sweet & Sour saus til dipping..
Vi anbefaler Plomme saus som passer perfekt til innbakte scampi.
          
Vel bekomme!


Handleliste hos  Asiaten Mat
Scampi, tempura mel, brødsmuler, thai buljongpulver, pepper, olje, plomme saus, sweet chilli saus, sweet & sour saus.

                                         www.asiatenmat.no


Tilbake ...

Asiaten Mat  -  Drotningsvik Senter
Åpningstider: 10.00 - 20.00 (18.00) - tlf: 55 93 21 00