Asiaten Mat

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Skriv ut
LOGO-Asiaten Mat


Kylling i Sur Søt saus


Bilde kommer!

En tradisjonell rett
for 2 personer.

     DETTE TRENGER DU.

 1 kyllingbryst (stort)
¼ agurk
50 g mini mais
1 tomat
½ medium stor løk
40 g ananas
2 thai vårløk
½ ts thai buljongpulver
4 ss sukker
4 ss ketsjup
2 ss fiskesaus
2 ss thai eddik
2 dl vann
2-3 ts maismel
(for tykkere saus 
            brukes 3 ts maismel)

2 ss olje til steking


Del kyllingbrystet i spisbare biter og tilsett buljongpulveret. Bland godt og sett til side.
Skjær så løk og tomat i båter, agurk i skiver og del minimais i 4 (i lengderetning).
Bland sukker, fiskesaus, ketsjup og eddik til en jevn saus i en skål.
Bland så vann og maismel i en annen skål.

Stek kyllingbitene i oljen. Når kyllingen er halvstekt tilsetter du løk og mais og lar dette steke noen sekunder. Rør hele tiden!
Tilsett sausen og bland godt. Ha så i agurk, ananas og tomat og bland dette inn i sausen.
Tilsett maismel-blandingen og rør hele tiden slik at sausen ikke klumper seg.
La blandingen koke i ca ½ - 1 minutt, eller til sausen får en fyldig konsistens.

Slå av varmen og tilsett vårløk.

Retten serveres med nykokt ris.

Vel bekomme!


Handleliste hos  Asiaten Mat
Mini mais, ananas, thai vårløk, thai buljongpulver, fiskesaus, thai eddik, maismel, olje, ris.
                
                                       www.asiatenmat.no
Tilbake ... Asiaten Mat  -  Drotningsvik Senter
Åpningstider: 10.00 - 20.00 (18.00) - tlf: 55 93 21 00