Asiaten Mat

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Skriv ut
LOGO-Asiaten Mat

Tom Yam Goong

tom_yam_goong

Smakfull suppe fra Thailand
med reker.

Dette trenger du:

1,5 liter hønsebuljong
8 skiver galangalrot
8 kaffer lime blader
2 middels store gulrøtter 
      kuttet i skiver
Presset limesaft fra en halv lime
2 ss thailandsk fiskesaus
2 sitrongresstenger
1-2 ss chilli pasta 
     (Tom Yam paste)
12  kongereker / scampi
8  mellomstore sjampinjonger 
     skåret i  fire
2 små friske chili
2 ss hakket koriander

 Skjær gulrøtter i tynne skiver og del sitrongresstenger i to. Bank dem litt med baksiden av en kniv for å få frem mer smak. Kok opp hønsebuljong og tilsett galangalskiver, limeblader, gulrøtter og sitrongress. Kok opp i 8-10 minutter.

Ha i chilipasta, limesaft, fiskesaus og gi det et lite oppkok. Tilsett rekene (skrellet og med tarmen fjernet) og la de trekke et par minutter til rekene er kokt.

Demp varmen, og ha i sopp, og la det trekke i 3 minutter til. Ha i chili og hakket koriander. Smak til mer fiskesaus, limesaft eller chilipasta, evt. 1 ts. sukker om det behøves. Server med en bolle nykokt ris.
(Galangal, sitrongress og limeblader skal ikke spises. De kan siles vekk på forhånd eller den enkelte tar det ut selv ved bordet.)

 Rekene kan evt byttes ut med ca 150 g kyllingfillet skåret i små stykker. Navnet på retten blir da Tom Yam Gai.


Handleliste hos  Asiaten Mat
Hønsebuljong, galangal, kaffir lime blader, lime, fiskesaus, sitrongress, Tom Yum paste (chilli paste), kongereker / scampi, chilli, koriander, Ris.

                                                www.asiatenmat.no


Tilbake ...

Asiaten Mat  -  Drotningsvik Senter
Åpningstider: 10.00 - 20.00 (18.00) - tlf: 55 93 21 00