Curry er en fellesbetegnelse på en rekke forskjellige aromatiske matretter, mest kjent fra det indiske og thailandske kjøkken, men etterhvert innført over hele Asia, fra Pakistan i vest og omsider til Japan. Sammen med te er curry en av få matretter eller drikker som virkelig er helasiatisk, selv om opphavet er fra India.
Navnet Curry stammer fra kari, et Tamilsk ord for saus som viser til diverse retter som er Chicken_curryvanlig i Sør-India med grønnsaker eller kjøtt og som spises sammen med ris. Begrepet brukes utvidende, spesielt på den vestlige halvkule, om nesten enhver aromatisk, saus-basert rett som lages i sør- og sørøstasiatisk stil. Det er en vanlig misforståelse at alle curry-retter er laget av karri.

Karri er en krydderblanding som består av mange meget sterke og aromatiske kryddere, slik som for eksempel gurkemeie, pepper, koriander, cayennepepper, muskat, ingefær, kanel, kryddernellik, sennep, spisskummen m.fl.
Karri er en av de vanligste krydderblandingene i verden og er i tillegg navnet på sausbaserte varmretter i det indiske, tamilske, britiske og thailandske kjøkken.

Det finnes et stort antall oppskrifter på både krydderblandingen og de sausbaserte matrettene.

Vi har en rekke forskjellige krydderblandinger i butikken både i pose og på boks. Vi har også ferdige curry retter, som er en god erstattning dersom du ikke har tid til å lage retten fra bunn av. Alt du trenger er å tilsette kjøtt (biff, svine eller kyllingkjøtt) eller reker og varme opp.


Ingen poster ble funnet

Karri / Curry paste

Varekatalog

Varesøk