Hvor er krydderet plassert

Det er ikke gunstig å ha krydderkrukkene i dampen og varmen over komfyren. Vi krydrer maten med flere eksotiske smaker enn noen gang - men hvor skal nå krydderiene stå?

Krydder skal oppbevares lufttett, mørkt og tørt, opplyser Even Ramsvik ved Gastronomisk Institutt. Det er ikke gunstig å ha krydderkrukkene i dampen og varmen over komfyren. Nei vel, men hvor skal da krydderskapet stå?

Det siste på krydderhyllefronten er rett og slett krydderskuff. Alle de nye kjøkkenforhandlerne holder seg med skuffer som har krydderinnsats. Det vil si en skuff til å trekke ut, og der står eller ligger krydderkrukkene på rad og rekke. I sirlig orden. Se det!

Alt krydder bør oppbevares i en lukket konteiner, og ikke i poser. Kjøper du krydder i pose, så hell det over på glasskrukker eller små plastbokser.

Uansett om vi oppbevarer krydderet forskriftsmessig, har det begrenset holdbarhet. Det mister aroma etter hvert, særlig hvis det utsettes for luft, varme og fukt.


Krydder

Alsa - Saffron

KA-012. Safran

Grunnpris:

Asian Food - White Sesame seed - Roasted

KA-030. Hvite sesam frø, ristet.

Grunnpris:

Bann Thai - Dried Chilli powder

KA-035. Tørket Chilli pulver.

Grunnpris:

Basil seeds

KA-001. Basilikum frø.

Grunnpris:

C.T.F Brand - Chilli Powder, 100g

KA-020. Chilli pulver

Grunnpris:

C.T.F Brand - White Sesame seed - 200g

KA-009. Hvite sesam frø.

Grunnpris:

C.T.F. - Black Sesame seed - 200g

KA-004. Sorte sesam frø.

Grunnpris:

Eaglobe - Cinnamon sticks

KA-013. Kanelstang

Grunnpris:

Eaglobe - Fern mixed powder

KA-018. Fern blandingskrydder.

Grunnpris:

Eaglobe - Sichuan seeds

KA-019. Sichuan frø

Grunnpris:
Side 1 av 3

Varekatalog

Varesøk