![]() |
|||
|
|||
![]() |
Tradisjonell curry rett fra Thailand |
||
DETTE TRENGER DU. 300g. Biff kjøtt 1 - 1½ ss Green Curry paste 4 eggplants delt i fire deler ¼ kopp små eggplants, (ikke nødvendig) 4 dl kokosmelk ¼ kopp sweet basil blader 3 kaffir lime blader 1 boks bambusskudd 1 ss sukker 1½ - 2 ss fiskesaus 1½ ss olje |
Skjær biffkjøttet i tynne strimler. Ha olje i pannen og la Curry paste surre et par minutter under medium varme. Rør av og til. Senk varmen noe og ha i halvparten av kokosmelken litt etter litt. La blandingen koke under omrøring til overflaten har fått en oljeaktig flate, (et par minutter). Tilsett biffkjøtt og kafferlime blader og la dette koke noen minutter. Ha i resten av kokosmelken, sukker og fiske saus og kok opp. Ha i eggplants og bambusskudd. La dette småkoke på lav varme til eggplantene er blitt myk. Tilsett sweet basil og slå av varmen. Serveres med nykokt ris. |
||
Tilsett gjerne ½ dl fløte for å få en rundere smak. Små eggplants er litt bitter på smak og kan evt. erstattes med grønne erter. NB! Retten kan også lages med kylling, svinekjøtt eller reker/skampi i stedet for biff kjøtt. Handleliste hos Asiaten Mat: |
|||
Asiaten Mat - Sartor Parken Åpningstider: 10.00 - 21.00 (18.00) - tlf: 53 50 05 51 |