![]() |
|
|
|
![]() |
Til fest eller bare litt hjemmekos. |
Dette trenger du: 36 stk scampi 16/20 (1kg) 1 pk Tempura mel 1 pk brødsmuler 1/2 ts thai buljongpulver 1/4 ts pepper olje til frityrsteking OBS! Alle ingrediensene får du i vår butikk! |
Skrell scampi (la halen bli igjen) og ta ut tarmen. Bland innholdet i tempura posen med henholdsvis 2 dl vann (Tippy mix), eller 2,1 dl vann (Gogi mix). Ha i buljongpulver og pepper og bland det inn i røren. |
Dypp scampi først i melblandingen. Vend dem så i brødsmulene. Pakk dem lett slik at smulene ikke faller av ved fritering. Varm oljen til ca. 170-180 grader i en wok, egnet panne, eller en frityrkoker. Friter scampi ca. 3-5 minutter til de har fått en gylden brun farge. La dem renne av på en rist eller et tørkepapir. Server scampi med en salat og/eller nykokt ris sammen med Plomme saus, Sweet Chilli saus eller Sweet & Sour saus til dipping.. |
|
Handleliste hos Asiaten Mat www.asiatenmat.no |
|
|
Asiaten Mat - Drotningsvik Senter |