|
.
|
Sushi er Japans nasjonalrett og består av ris blandet med eddik, Sushi gjorde sitt inntog i Skandinavia og Norge for noen år siden, da som en trend i urbane strøk. I dag er retten mye mer vanlig og akseptert, og mange nordmenn har begynt å lage sushi på egen hånd. For sushi er selve råvaren viktig. For norsk sushi er kveite, piggvar, laks og tunfisk vanlig. Siden fisken serveres rå, er det viktig med forholdsregler. Parasittene Anisakis simplex og Pseudoterranova decipiens er vanlig i norsk villfisk, og for å drepe disse må fisken fryses ned til ÷20 °C i minst ett døgn. Norske helsemyndigheter anbefaler at fisken har vært frossen i minst fem døgn før den brukes til sushi. Norsk oppdrettsfisk derimot er fri for parasitter og kan benyttes rå og ubehandlet. Sushiens historie
|
Hva er røresteking? Røresteking er rask steking av små biter mat over sterk varme med minimalt forbruk av olje. Røresteking blir regnet som en sunn tilberedningsmetode, og med god grunn. Den korte ![]() Den typiske arbeidsmåten for røresteking er å bevege maten hele tiden ved hjelp av et røreredskap. Røresteking er en rask prosess og alle ingredienser må være klar når du begynner stekingen. Kjøtt blir best stekt om det skjæres i tynne strimler på tvers av fibrene. Maten legges i woken i rekkefølge fra lengst til kortest steketid, og med ingredienser av lignende størrelse og fasong samtidig. Kjøttet stekes ofte separat i små porsjoner for å hindre at det blir kokt i stedet for stekt. |
Hemmeligheten med å lykkes med matlaging er at det ikke er noen hemmelighet. |
Påstand!
Det vanskeligste med å lage Asiatisk mat er gjerne bare det å komme igang.
Wok - ikke bare et kjøkkenredskap.
Woke...! er et nytt begrep i norsk matlaging. For bare noen år siden var denne halvrunne stekepannen med høye kanter og klangfulle navnet "Wok" knapt nok hørt om i Norge. Nå er det på alles lepper og i dag er det inn og woke. Woken er vel sansynligvis det viktigste kjøkkenredskapet i asiatisk matlaging. Du kan lage all slags mat i woken - fra rørestekte retter og nudler, til supper og karriretter. |
![]() |