Oppskrifter

LOGO-Asiaten Mat  

Choo Chee Kung
Bilde kommer

Choo Chee med Scampi

Dette trenger du:
10 scampi
4 dl kokoskrem
2 ss Choo Chee curry  paste eller rød curry paste (Aroy-D)
2 ss fiskesaus
2 ss palmesukker
2 kaffir lime blader
2 små røde chilli
1/2 kopp sweet basil blader
Skrell scampi og ta ut tarmen. La eventuelt halen bli igjen. Skyll dem godt og sett til side.
Skjær vekk stammen på kaffir lime bladene, og skjær bladene i tynne strimler.
Del chilli på langs og ta vekk frøene. Skjær chillien i tynne strimler på samme måte som kaffir lime bladene.

Varm kokoskremen i en panne på middels varmetil den får en oljeaktig overflate. Tilsett curry paste og la den blandes godt med kokoskremen.

Ha i scampi og la disse koke et par minutter til de er ferdig kokt.
Tilsett palmesukker, fiskesaus, kaffir lime blader, chilli og bland godt. Slå av varmen og ha i sweet basil blader.
Serveres med nykokt ris.
HANDLELISTE hos Asiaten Mat
Alle ingredienser til denne retten får du hos Asiaten Mat

                                            www.asiatenmat.no

                                                      Asiaten Mat  -  Drotningsvik Senter
                                           Åpningstider: 10.00 - 20.00 (18.00) - tlf: 55 93 21 00

 

LOGO-Asiaten Mat  


Massaman Curry

   Kurs_30_10_11_9-ny

    DETTE TRENGER DU:

200 g biffkjøtt
2 - 3 ss Massaman curry
4 dl kokosmelk
2 ss fiskesaus
2 ss palmesukker
(50g)
1 Laurbærblad (Bay leaf)
1 liten kanelstang
1 liten løk
1 stor potet
1/2 - 1 ss tamarind juice (konsentrat)
1/2 -
1 ts thai buljong pulver
2 ss ristede peanøtter (usaltet)

Skjær kjøttet i litt store strimler eller små terninger.
Kok opp poteten og skjær den i store terninger.

Kok 2 dl av kokosmelken i ca 5 minutter. Tilsett curry paste og bland denne godt inn i kokosmelken.
Ha i kjøtt, fiskesaus, laurbærblad, kanelstang, buljong, tamarind juice, sukker og resten av kokosmelken. La dette koke i 5 minutter.

Ha i løk og ristede peanøtter og la alt koke i yterligere 5 minutter. Ha i poteten på slutten av koketiden.

Serveres med nykokt ris.

PS!
Retten kan småkoke i en times tid for å få mørere kjøtt. Bruk da oppskåret rå potet .
Du kan også bytte ut kjøttet med kyllinglår.


Handleliste hos  Asiaten Mat 
Massaman curry, kokosmelk, fiskesaus, palmesukker, laurbærblad, kanelstang, tamarind juice(konsentrat), thai buljongpulver, usaltede peanøtter, ris.

                                                   www.asiatenmat.no




Asiaten Mat  -  Drotningsvik Senter
Åpningstider: 10.00 - 20.00 (18.00) - tlf: 55 93 21 00

LOGO-Asiaten Mat  


Kylling i Sur Søt saus


Bilde kommer!

En tradisjonell rett
for 2 personer.

     DETTE TRENGER DU.

1 kyllingbryst (stort)
¼ agurk
50 g mini mais
1 tomat
½ medium stor løk
40 g ananas
2 thai vårløk
½ ts thai buljongpulver
4 ss sukker
4 ss ketsjup
2 ss fiskesaus
2 ss thai eddik
2 dl vann
2-3 ts maismel
(for tykkere saus 
            brukes 3 ts maismel)

2 ss olje til steking


Del kyllingbrystet i spisbare biter og tilsett buljongpulveret. Bland godt og sett til side.
Skjær så løk og tomat i båter, agurk i skiver og del minimais i 4 (i lengderetning).
Bland sukker, fiskesaus, ketsjup og eddik til en jevn saus i en skål.
Bland så vann og maismel i en annen skål.

Stek kyllingbitene i oljen. Når kyllingen er halvstekt tilsetter du løk og mais og lar dette steke noen sekunder. Rør hele tiden!
Tilsett sausen og bland godt. Ha så i agurk, ananas og tomat og bland dette inn i sausen.
Tilsett maismel-blandingen og rør hele tiden slik at sausen ikke klumper seg.
La blandingen koke i ca ½ - 1 minutt, eller til sausen får en fyldig konsistens.

Slå av varmen og tilsett vårløk.

Retten serveres med nykokt ris.

Vel bekomme!


Handleliste hos  Asiaten Mat
Mini mais, ananas, thai vårløk, thai buljongpulver, fiskesaus, thai eddik, maismel, olje, ris.
                
                                       www.asiatenmat.no

  Asiaten Mat  -  Drotningsvik Senter
Åpningstider: 10.00 - 20.00 (18.00) - tlf: 55 93 21 00

LOGO-Asiaten Mat


Rød curry med kylling


Bilde kommer!

 

    DETTE TRENGER DU:

1 kylling bryst
1 ss rød curry paste
250 ml kokosmelk
2 ts palmesukker
2 ss fiskesaus
0,5 – 1 ts Thai kyllingbuljong pulver
150 g bambusskudd
3 – 4 kaffir lime blader
3 – 4 stilker Sweet basil
2 ss olje

Skjær kyllingfileten i strimler og sett til side

Varm opp olje i panne og ha i curry paste. La denne steke inn oljen mens du rører hele tiden, ca ½ minutt. Hell over kokosmelk og la denne koke opp.
Ha i kyllingfileten, Kaffir lime blader, palmesukker, buljong pulver og fiskesaus og la dette koke i ca 1 min.
Tilsett bambusskudd og la retten koke på lav varme i ca 8-10 min.
Slå av varmen og ha i Sweet basil bladene.

Serveres med nykokt ris eller risvermicelli.

PS! Du kan tilsette 0,5 dl vann dersom du ønsker en tynnere saus.


Handleliste hos Asiaten Mat
Rød curry paste, kokosmelk, fiskesaus, Thai buljongpulver, bambusskudd, kaffir lime blader, sweet basil blader (basilikum), palmesukker, olje, Ris.

                                        www.asiatenmat.no




Asiaten Mat  -  Drotningsvik Senter
Åpningstider: 10.00 - 20.00 (18.00) - tlf: 55 93 21 00


.

LOGO-Asiaten Mat


Biffkjøtt i peppersaus


Bilde kommer!

 

     DETTE TRENGER DU

200 g biffkjøtt (ytrefilet)
3 ss østerssaus
1 fed hvitløk
1 ts palmesukker
1 ts (toppet) grovmalt pepper
1/2 rød paprika
1/4 gul paprika
1 liten løk
80 g blomkål
60 g brokoli
1/2 gulrot
2 stilker Thai vårløk
3 ss olje til steking
7 ss østerssaus
1 ts maismel
3 ss varmt vann

Skjær kjøttet i tynne skiver og ha det i en skål. Hakk hvitløk i små biter og bland det med kjøttet sammen med palmesukker, grovt pepper og østerssaus (3 ss). Bland dette godt sammen og la kjøttet marinere i ca 1 time.

Skjær løken i båter og del løklagene.
Del blomkål og brokoli i små buketter.
Del gulrot på langs og skjær den i avlange tynne skiver. Skjær rød og gul paprika i passe store biter og del vårløk i ca 3 cm lange biter.
PS! Det er viktig å gjøre klar grønnsakene før steking siden stekingen kun tar et par minutter.

Hell 7 ss østerssaus i en liten skål, tilsett maismel og varmt vann (3 ss) og bland godt.

Stek kjøttet over høy varme. Vend hele tiden og pass på at det ikke koker, Stek det gjerne i 2 omganger. Sett til side.

Varm opp olje i woken til passe høy temperatur.
Ha i løken og fres denne i ca 20 sek. Røre hele tiden!
Tilsett gulrot, brokoli og blomkål, bland godt og rørestek dette ca 1 min.
Husk, røre hele tiden!
Ha i kjøttet og bland dette sammen. Tilsett så paprika og vårløk og bland dette med resten. Ha over østerssaus og rørestek i ca 1/2 minutt.

Retten serveres varm sammen med nykokt ris.
Vel bekomme.

Handleliste hos Asiaten Mat
Østerssaus, Hvitløk, Palmesukker, Grovt pepper, Thai vårløk, Ris

                                   
www.asiatenmat.no


Asiaten Mat  -  Drotningsvik Senter
Åpningstider: 10.00 - 20.00 (18.00) - tlf: 55 93 21 00