![]() |
|
Tom Kha Gai | |
![]() |
Thailandsk kyllingsuppe En glimrende forrett for 4 personer! |
|
Skjær kyllingkjøttet i tynne skiver og sett til side. Del sitrongresstang i biter på ca 2 cm og skjær gulroten i tynne strimler og del dem i 2 - 3 cm lengde. Skjær også løken i tynne strimler. Hell kokosmelken i en panne sammen med vann. Ha i Tom Kha Paste og sukker og rør til pasten er oppløst. Tilsett rød curry, gurkemeie, sitrongress, galangal, kaffir lime blader, løk og gulrot i retten og la dette koke noen minutter over medium varme til retten får en frisk aroma. Ha i kyllingkjøtt og fortsett kokingen et par minutter til kjøttet er ferdig kokt. Tilsett koriander og paprika og slå av varmen. |
Ha suppen opp i passende skåler og bruk friske kaffir lime blader eller koriander til garnityr. Serveres gjerne med nudler eller nykokt ris. (OBS! sitrongress, galangal skiver og limeblader skal ikke spises)
|
|
Handleliste hos Asiaten Mat |
|
Asiaten Mat - Sartor Parken |