![]() |
|
Tom Yam Goong |
|
![]() |
Smakfull suppe fra Thailand |
Dette trenger du: |
Skjær gulrøtter i tynne skiver og del sitrongresstenger i to. Bank dem litt med baksiden av en kniv for å få frem mer smak. Kok opp hønsebuljong og tilsett galangalskiver, limeblader, gulrøtter og sitrongress. Kok opp i 8-10 minutter. Ha i chilipasta, limesaft, fiskesaus og gi det et lite oppkok. Tilsett rekene (skrellet og med tarmen fjernet) og la de trekke et par minutter til rekene er kokt. Demp varmen, og ha i sopp, og la det trekke i 3 minutter til. Ha i chili og hakket koriander. Smak til mer fiskesaus, limesaft eller chilipasta, evt. 1 ts. sukker om det behøves. Server med en bolle nykokt ris. |
Rekene kan evt byttes ut med ca 150 g kyllingfillet skåret i små stykker. Navnet på retten blir da Tom Yam Gai. |
|
Handleliste hos Asiaten Mat |
|
Asiaten Mat - Sartor Parken |