Dette trenger du:
25 g ris nudler (glassnudler) 30 g Shiitake sopp, fersk eller tørket 1 ss vegetabilsk olje 4 vårløk , finhakket 1 liten gulrot , finhakket 175 g svinekjøtt (indrefilet), finhakket evt. malt i kjøkkenmaskin 100 g hvitt krabbekjøtt 1 ss fiskesaus Salt og pepper (etter smak) Ca 12 stk vårrull papir 1 egg til å lime vårrullpapiret Olje til frityrsteking (mais olje)
|
Kok opp lettsaltet vann og la nudler trekke i ca 8 min. Skjær dem så i fingerlengde og sett tilside.
Brukes tørket Shiitake sopp, må denne bløtlegges i 10-15 minutter før den finhakkes eller blandes i kjøkkenmaskin. Varm olje i wok og legg i vårløk, gulrot og svinekjøtt og la det steke i 8 – 10 minutter. Hell blandingen over i en bolle og tilsett krabbekjøtt og fish sause. Bland sammen og tilsett salt og pepper etter smak. Tilsett nudler og sopp og sett tilside. Visp egget i en skål, gjerne iblandet noen dråper soya saus. Blandingen vil forsegle arket slik at det ikke åpner under steking |
Fylling av vårruller. Legg et vårrull ark på bordet og legg 1 - 1 1/2 ss av blandingen litt under midten på arket. Brett det ene hjørnet av arket over blandingen slik at du har 3 hjørner på arket. Pensle høyre og venstre hjørne med egg og brett kantene mot midten. Pensle resten av kanten på arket og rull jevnt sammen for å lage en fin "sigar" form. Varm opp nok olje i wok til frityrsteking (ikke for varm slik at vårrullene ikke stekes gjennom). Stek 4 - 5 vårruller om gangen i 6-8 min.
Legg stekte vårruller på rist slik at overflødig olje renner av.
Serveres på fat med issalat og sweet chili saus.
|
Handleliste hos Asiaten Mat Risnudler, shitake sopp, vegetabilsk olje, vårløk, krabbekjøtt, fiskesaus, pepper, vårrull papir (filo deig), frityr olje, sweet chilli saus.
www.asiatenmat.no
|